Joulukuusen, kuusen hankintaan… ūüé∂ūüéĶ

Meill√§ on haettu aina joulukuusi omasta mets√§st√§. Niinp√§ t√§m√§ perinne jatkui my√∂s t√§n√§ vuonna. Joskus kuusi on otettu isomman kuusen latvasta ja joskus jos sopiva on l√∂ytynyt, on otettu nuorempi kuusi. Etenkin isompaa kuusta kaataessa on hyvin usein erehdytty kuusen olevan loistava ja tuuhea. Kaadon j√§lkeen on jouduttu toteamaan, ett√§ seh√§n on harva ku mik√§… ūüėā Niinp√§ on joskus ollut parikin vaihtoehtoa lopulliseksi kuuseksi. Seh√§n ei mit√§√§n haittaa, sill√§ polttopuuta tarvitaan aina. Joskus tuleva joulukuusi on saatettu merkata etuk√§teen marras-joulukuussa, tai jos mets√§ss√§ ollessaan sattumalta n√§kee hyv√§n yksil√∂n (jopa aiemmin syksyll√§). T√§n√§ vuonna oli pari hyv√§√§ aluetta mieless√§ mist√§ etsi√§, muttei tarkempia yksil√∂it√§. Kaksi kertaa v√§h√§n kiertelin katsomassa etuk√§teen.

Kuusi löytyi pellon reunalta, josta viime vuonnakin haimme joulukuusen. Pellon reunalla kasvaakin hyvin kuuset melko tasaiseksi. Viime vuonna Topi sahasi kuusen, ja tänä vuonna oli mun vuoro. Hyvinhän se kaatui, vaikka pipo välillä lensikin ja hiukset oli tiellä!

Meillä on hankala tuoda kuusi suihkutilaan, joten jätimme kuusen yhdeksi yöksi ulkorakennukseen vesiämpäriin. Tänään mittasimme sopivan mittaiseksi, laitoimme jalkaan ja siitä tupaan koristeltavaksi. Tänä vuonna laitettiin sokeripala jalkaan veden lisäksi, kun jostain luettiin tällainen vihje. Katsotaan, varistaako tämä neulasia aikasessa vaiheessa vai kuinka käy.

T√§ytyy sanoa, ett√§ t√§m√§ nuori kuusi oli eritt√§in hyv√§ niin luonnossa kuin tuvassakin! Sanoisin, ett√§ sopivan tasainen, sill√§ koristeet ’tasaa’ kuitenkin.

Vähän vielä voisi kynttilöitä suoristaa, mutta aika tyytyväisiä ollaan!

Aivan ihanaa, kuusentuoksuista joulunaikaa kaikille blogini lukijoille, tästä poikkeusajasta huolimatta! Rentoutukaa, viettäkää aikaa kotona ja muistakaa lähimmäisiä koronaturvallisesti.

‚̧ԳŹ Anna-Maija

P.S. Muistathan, ettei joulukuusen haku kuulu jokamiehenoikeuksiin, vaan vaatii aina mets√§nomistajan luvan. ūüĆ≤

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimiss√§. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimiss√§. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimiss√§. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: