Joulukuusen, kuusen hankintaan… đŸŽ¶đŸŽ”

MeillĂ€ on haettu aina joulukuusi omasta metsĂ€stĂ€. NiinpĂ€ tĂ€mĂ€ perinne jatkui myös tĂ€nĂ€ vuonna. Joskus kuusi on otettu isomman kuusen latvasta ja joskus jos sopiva on löytynyt, on otettu nuorempi kuusi. Etenkin isompaa kuusta kaataessa on hyvin usein erehdytty kuusen olevan loistava ja tuuhea. Kaadon jĂ€lkeen on jouduttu toteamaan, ettĂ€ sehĂ€n on harva ku mikĂ€… 😂 NiinpĂ€ on joskus ollut parikin vaihtoehtoa lopulliseksi kuuseksi. SehĂ€n ei mitÀÀn haittaa, sillĂ€ polttopuuta tarvitaan aina. Joskus tuleva joulukuusi on saatettu merkata etukĂ€teen marras-joulukuussa, tai jos metsĂ€ssĂ€ ollessaan sattumalta nĂ€kee hyvĂ€n yksilön (jopa aiemmin syksyllĂ€). TĂ€nĂ€ vuonna oli pari hyvÀÀ aluetta mielessĂ€ mistĂ€ etsiĂ€, muttei tarkempia yksilöitĂ€. Kaksi kertaa vĂ€hĂ€n kiertelin katsomassa etukĂ€teen.

Kuusi löytyi pellon reunalta, josta viime vuonnakin haimme joulukuusen. Pellon reunalla kasvaakin hyvin kuuset melko tasaiseksi. Viime vuonna Topi sahasi kuusen, ja tÀnÀ vuonna oli mun vuoro. HyvinhÀn se kaatui, vaikka pipo vÀlillÀ lensikin ja hiukset oli tiellÀ!

MeillÀ on hankala tuoda kuusi suihkutilaan, joten jÀtimme kuusen yhdeksi yöksi ulkorakennukseen vesiÀmpÀriin. TÀnÀÀn mittasimme sopivan mittaiseksi, laitoimme jalkaan ja siitÀ tupaan koristeltavaksi. TÀnÀ vuonna laitettiin sokeripala jalkaan veden lisÀksi, kun jostain luettiin tÀllainen vihje. Katsotaan, varistaako tÀmÀ neulasia aikasessa vaiheessa vai kuinka kÀy.

TĂ€ytyy sanoa, ettĂ€ tĂ€mĂ€ nuori kuusi oli erittĂ€in hyvĂ€ niin luonnossa kuin tuvassakin! Sanoisin, ettĂ€ sopivan tasainen, sillĂ€ koristeet ’tasaa’ kuitenkin.

VÀhÀn vielÀ voisi kynttilöitÀ suoristaa, mutta aika tyytyvÀisiÀ ollaan!

Aivan ihanaa, kuusentuoksuista joulunaikaa kaikille blogini lukijoille, tÀstÀ poikkeusajasta huolimatta! Rentoutukaa, viettÀkÀÀ aikaa kotona ja muistakaa lÀhimmÀisiÀ koronaturvallisesti.

❀ Anna-Maija

P.S. Muistathan, ettei joulukuusen haku kuulu jokamiehenoikeuksiin, vaan vaatii aina metsĂ€nomistajan luvan. đŸŒČ

Vastaa

TÀytÀ tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisÀÀn:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissĂ€. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissĂ€. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissĂ€. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissĂ€. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttÀ palveluun %s