Tammikuun kuulumisia

Tammikuu on hurahtanut aivan hirveellä vauhdilla! Tuntuu, ettei töihin ole vielä edes kunnolla päässyt taas loman jälkeen sisälle, niin jo vaihtuu kohta kuu. Tammikuussa, kuten nyt talvella, on hiljaista metsärintamalla. Lunta on todella paljon, eikä meillä ole nyt tarvettakaan mennä metsään. Puuhommia tehdään pihapiirissä tarpeen mukaan. Koneita pitäisi kuitenkin käyttää, moottorisahaa Topi testasikin yksi päivä. Raivaussahoja voisi myös päräyttää käyntiin joku kerta.

Lunta kun on tullut kovasti, kävin myös tarkistamassa, mitä metsävakuutukseni korvaa. Olin ottanut laajan vakuutuksen, mikä on hyvä juttu. Vakuutukseeni kuuluu myös myrsky- ja lumivahingot, sekä odotusarvon perusteella maksettava korvaus. Vahingoilta on toistaiseksi vältytty, mutta on hyvä muistaa, että lumikin voi tehdä vahinkoa. Joku vuosi takaperin tästä uutisoitiinkin, että jossain päin Suomea lumi aiheutti metsänomistajille valtavaa vahinkoa.

Tällä viikolla tein paljon puuhommia useampana päivänä, sillä uuden leivinuunin ja hellan käyttöönotto vaati pientä pilkettä, jota sitten kirveellä tein isommista haloista ja klapeista. Peukalot oli illalla niin kipeänä, etten meinannut saada hammastahnatuubia auki 😀 Huomaa, että työ on koneella istumista ja näppäimistön näpyttelyä. En malttaisi odottaa kevättä ja raivaushommien alkua! Sain myös nauttia tällä viikolla tervaksen taivaallisesta tuoksusta, kun tein sytykkeitä valmiiksi. Tää tuoksu menee mulla heittämällä lempituoksujen top 5!

Tulipa kokeiltua myös suksia pitkästä aikaa, ja harkinnassa on uusien suksien osto. Katsotaan, mihin päädyn.

Ihanaa talven jatkoa juuri sinulle 💙

Anna-Maija

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: