Isännät työn touhussa – helmikuun kuulumisia

Kaunis (ja liukas) talvipäivä sattui tälle lauantaille, mikä oli loistava juttu! Oltiin nimittäin suunniteltu, että sahataan metrin halot uuteen uuniin sopiviksi (eli käytännössä puoliksi). Sadepäivänä ei projekti oikein olisi mukavaa ollutkaan. Kaikkia ei toki tänä viikonloppuna saada, mutta varmasti kevään puut.

No tosiaan ei aina nää jutut mee kuin strömsössä. Heti alkuun moottorisahasta katkesi teräketju. No ei muuta kun lähimpään paikkaan eli Vääksyyn, jossa käytiin Rautanetistä hakemassa. Ostin samalla myös Stihlin alusen pyllyn alle raivausretkille metsään! 😂 Olin tästä tavattoman onnellinen, sillä syksyllä makasin vaan mettässä ja pyllynalunen ois lisänny huomattavasti mukavuutta. Keväällä siis tämä ehdottomasti mukaan!

Topihan oli niin kätevä tässä ketjunvaihdossa, että oksat pois! Kävi suit sait, vaikka ensimmäistä kertaa teki. Työpäivä ei siis mennytkään penkin alle, vaan päästiin puolenpäivän jälkeen hommiin. Topi sahasi ja minä kannoin – aivan loistava treeni kun tullessa kannat sylillisen metrin halkoja ja palatessa sylillisen puolikkaita! Tästä oon iloinen, sillä istumatyön huono puoli on se, että kunto äkkiä kyllä heikkenee. Kevään raivuita ajatellen treeni tulee tarpeeseen! Kokeilin myös itsekin sahausta, mikä oli ihan mukavaa – kun muistaa hyvän asennon ja tasapainon, niin saha on helposti hallittavissa.

Tämä kuukausi onkin mennyt pitkälti taas vain leipätyön parissa, kuten arvata saattaa, ja maalla ei ole hirveästi tullut metsä- tai puutöitä tehtyä. Välillä olen käynyt tervaksia tekemässä. Kevättä kovasti odottaen ja lumen vähentymistä, että pääsee mettään. Ensi viikolla Topilla on loma, mutta itsellä lomailut ei vielä ole ajankohtaisia. Siirryn apurahalta yliopiston palkkalistoille loppuvuodeksi, mikä on tosi kiva juttu! 🤩 Ensimmäinen artikkelikin lähtee kielentarkastukseen alkuviikosta! ”Uutta” työtä ja kevättä kohti hyvillä mielin!

Loistavaa viikonlopun jatkoa ja ihanaa maaliskuuta kaikille! Jaksetaanhan rutistaa ensi kuu ihan minimikohtaamisilla, niin päästään tästä kurimuksesta nopeammin ja turvataan heikoimpien terveyttä ja hoitoa 💚 Tämä maaliskuu ei ole varmastikaan helppo, mutta vielä tämä iloksi muuttuu nyt kun jaksetaan! 💪🏼

Tsemppiterveisin 💚 Anna-Maija

2 vastausta artikkeliin “Isännät työn touhussa – helmikuun kuulumisia”

  1. Kätevää, että ketjunvaihto onnistui noin nopeasti! Hyvin saitte puita aikaiseksi vaikka työpäivä jäikin vajaaksi. Onko teillä muuten käytössä ihan ammattikäyttöön tarkoitettu moottorisaha vai millainen?

    Tykkää

    • Meillä on jo ikääntynyt Stihlin MS260, jota ei enää löytynyt Stihlin sivuilta. Mulla on semmonen käsitys, että tuo olisi enemmän ammattikäyttöön, ettei ihan harrastelijasaha, mutta en ole ihan satavarma 🙂

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: