Kevät korkattu – ensimmäiset puuhommat

Nyt on meillä kevät alkanut, kun olemme tänä viikonloppuna tehneet ahkerasti kevään ensimmäisiä töitä tilalla. Eilen perjantaina saimme traktorin perään vaihdettua juontokouran ja hydrauliikkaletkutkin saatiin oikeisiin koloihin. Toimikin vielä, ai että! Oltiin kovin ylpeitä tästä suorituksesta. Onneksi oli kuvia siitä, miten juontokouran letkut olikaan asetettu. Aina kannattaa siis räpsiä kuvia, niin niistä näkee mitä pitikään tehdä!

Sillä aikaa kun Topi vaihtoi kahteen autoon renkaat, minä aloitin lauantaipäivän raivuuhommissa. Kyllä se on vaan mahtavaa treeniä! On myös hienoa nähdä, kun saa ryteikön siistiksi ja auringon taas puiden välistä pilkottamaan. Palasin 1,5 tunnin jälkeen tukka ja paita litimärkinä ja fiilis korkealla! Tuo oli sopiva aika aloitella taas tuota hommaa, sillä voimia oli sitten loppupäivän hommiinkin vielä jäljellä.

Lounaan jälkeen lähdinkin traktorilla hakemaan Topin karsimia puita mettästä. Siellä oli myös kaksi koivua, jotka Topi oli pätkinyt valmiiksi, mutta totesin, ettei voimat riitä yksin niitä raahaamaan traktorille hollille. Niinpä vein ensin yhden kuorman ja myöhemmin käytiin yhdessä vetämässä ne koivutkin. Hauskuus oli kuitenkin vasta edessä…

Tämä kasa haettiin suppatarhasta, missä myös istutettiin vuosi sitten taimia. Rakastan tuota meidän juontokouraa – aivan ykkösvehje! Vaikka se on ikivanha, se pelittää ja sillä on todella kätevä tuoda puut mettästä.

Olin muutama päivä sitten metsälenkillä huomannut ison kaatuneen koivun ja ajattelin, että tuo täytyy korjata polttopuiksi. Eihän semmoista raaski jättää lahoamaan. Topi oli eilen sen pätkinyt valmiiksi, ja vaikka tänään yhdessä kaksilla tukkisaksilla yritettiin, ei jaksettu millään liikuttaa niitä muutamia senttejä enempää… Siinä meinasi jo iskeä turhautuminen, mutta yhdessä on aina niin paljon helpompaa kohdata myös ne vastoinkäymiset. Ja olihan tänään aivan todella nätti kelikin! Vesisateessa olisin varmaan lyönyt hanskat tiskiin (tai koivuun).

Ei naurattanut, kun väsytti ja janotti eikä ollut voimia.

Todettiin siinä, että nyt alkaa väsymys painaa ja tarvitaan evästä. Saatiinkin ihmeellisesti voimia banaanien ja veden jälkeen, ja kun yhdessä vedettiin samoista tukkisaksista hirveästi ärjyen ja puhkuen, saatiin koivut metsätien viereen! Täytyy kyllä sanoa, että oli voittajafiilis! 💪🏼 Kyllä sillä juomisella ja syömisellä on vaan hurja vaikutus jaksamiseen ja voimiin. Ja olen niin iloinen, kun tehdään yhdessä hommia. Jauhan tästä aina, mutta en voi kyllin korostaa sitä, kuinka mahtava tiimi me Topin kanssa yhdessä ollaan ❤️💎

Ensi viikonloppuna saammekin puunkaatoon apuja, ja tuo alla näkyvä puupino saadaan kasvamaan. Sitten eikun polttopuiden tekoon!

Saatiin juontokouralla tuotua pari tuulenkaatoa, raivattuja vielä tulossa sekä ensi viikonloppuna kaadetaan lisää polttopuita varten.

Toivottavasti sinullakin on ollut mahtava kevätviikonloppu ☀️ Jos meijän mettähommat kiinnostaa, suosittelen ottamaan instagramissa suppatarhablogi-tilin seurantaan – päivittelemme sinne stooreihin ihan sieltä keskeltä mettääkin touhuistamme. Nyt kun kevät on koittanut, alkaa päivityksiäkin tulla tiuhemmin.

🌳 Anna-Maija

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: