KesĂ€kuulumisia đŸŒ»

MitĂ€ mainiointa elokuun ensimmĂ€istĂ€ sinulle! Palasin etĂ€töihin kaksi viikkoa sitten – loma meni yhdessĂ€ hujauksessa! TĂ€hĂ€n vaikutti toki hÀÀjĂ€rjestelyt ja hÀÀstressi (koronastressi) varmasti paljon. KyllĂ€ sitĂ€ virtaa kuitenkin töihin palatessa oli, joten ei tuo loma ihan turha ollut. Mies on vielĂ€ lomalla, joten hĂ€n tuossa viime viikolla haki vielĂ€ viimeisiĂ€ kevÀÀllĂ€ kaadettuja puita metsĂ€stĂ€ ja pĂ€tki niitĂ€ valmiiksi. MeillĂ€ on ollut niin kiireinen kesĂ€, ettĂ€ vasta nyt ehdittiin saamaan viimeiset puut metsĂ€stĂ€. Appiukkoni oli meillĂ€ kevÀÀllĂ€ suurena apuna ja kaatoi meille puita polttopuun tekoa varten. Ihan alkukesĂ€stĂ€ teimmekin jo kuusi sĂ€killistĂ€ klapeja ja ne onkin jo kuivuneet hienosti. SillĂ€ pĂ€rjÀÀmme hyvin ensi vuoden (sauna, puuhella ja mun ja Topin kammari lĂ€mpiÀÀ nĂ€illĂ€).

Eilen lauantaina tein poikkeuksellisesti akateemisen työpĂ€ivĂ€n, jonka jĂ€lkeen siinĂ€ viiden maissa aloin pohtia, ettĂ€ nyt olisi hieno keli hyödynnettĂ€vĂ€ ja mentĂ€vĂ€ puuhommiin. TĂ€lle pĂ€ivĂ€lle ja alkuviikolle kun oli lupailtu sadetta ja ukkostakin. NiinpĂ€ eilen ajoin molemmat natikat ulos ja pyörĂ€ytin melkein kaksi sĂ€kkiĂ€ klapeja. KyllĂ€ hymyilytti, kun huomasin ajattelutapani ”töitĂ€ tehdÀÀn kun kelit sallii”. SelvĂ€sti olen maanviljelijĂ€isĂ€ni tyttö 😊 Totuin esimerkiksi lapsuudessani siihen, ettĂ€ sauna oli illalla melko myöhÀÀn, koska viljelyhommat todella oli sellaisia, joita tehtiin tukka putkella kun kelit sattu sopivat. TĂ€mĂ€ seikka on jÀÀnyt kyllĂ€ itsellenikin tavaksi, sillĂ€ en yleensĂ€ sauno kovin aikaisin. Olen iltaihminen ja iltaisin on eniten energiaa touhuta. Hauskaa on huomata, miten erilaiset piirteet sekĂ€ tavat ja tottumukset periytyykÀÀn meille vanhemmilta. MitĂ€ tĂ€llaisia olet itse huomannut viime aikoina? 😊

Tarkoituksena olisi tosiaan saada puita tĂ€ssĂ€ nĂ€illĂ€ tulevilla viikoilla tehtyĂ€, sillĂ€ tĂ€ssĂ€ kuussa olisi tulossa vielĂ€ lisÀÀ polttopuuainesta, kun metsuri kĂ€y kaatamassa muutaman hurjan kuusen talon nurkilta pyörimĂ€stĂ€. Osasta puita teemmekin leivinuuniin tulevia puolmetrisiĂ€ halkoja. NiitĂ€ on ensi talveksi kyllĂ€ riittĂ€vĂ€sti (joten kuivumisella ei kiirettĂ€), tosin meillĂ€ on edelleen se edelliseen uuniin tehtyjen metrin halkojen puolitus -projekti kesken 😂 tĂ€llaista se on, kun ei asuta tilalla ja palkkatyöt on muualla. Mutta ei se mitÀÀn, hommia tehdÀÀn kun ehditÀÀn ja jaksetaan eikĂ€ niistĂ€ oteta kuitenkaan turhaa stressiĂ€. 😊 PĂ€rjĂ€tÀÀn kyllĂ€!

Arvatkaa, muistinko ottaa pullon pois ennen kuin lÀhdin ajamaan

Taimia kĂ€vin katsomassa jokunen viikko sitten, vaikka ei niitĂ€ tosin sieltĂ€ viidakosta heti nĂ€e… Mietinkin hetken, olisinko tallonut horsmat ja muut korkeat kasvit yhdeltĂ€ pieneltĂ€ alalta kokeeksi, jotta taimet pÀÀsisivĂ€t valoon (kyseessĂ€ lehtomainen kangas/lehto, joten viidakko-sana ei tunnu edes liioittelulta). Sitten aloin miettiĂ€, onko haitaksi, jos ne saa vaan valoa muttei vettĂ€ (ja jos kosteus pysyykin paremmin kun ovat kasvien alla suojassa)? TĂ€mĂ€ kesĂ€ kun on ollut todella kuiva! En sitten tehnyt mitÀÀn. Koko hehtaarin alaa emme ala kahteen kertaan vuodessa heinÀÀmÀÀn, sillĂ€ se on erittĂ€in haastavaa maastoa ja homma on todella työlĂ€s sillon syksyllĂ€kin, kun heinĂ€t jo itsestÀÀn alkaa lakoamaan. Ja toisaalta, saimme yhdeltĂ€ asiantuntijalta ohjeen, ettĂ€ kerran syksyllĂ€ ennen lumia on hyvĂ€. Jos sulla on ajatus tĂ€hĂ€n, jĂ€tĂ€ ihmeessĂ€ kommentti alle! Olisi kiva kuulla eri mielipiteitĂ€ ja kokemuksia asiasta. 😊

TĂ€llĂ€ viikolla iloitsin myös koronarokotteen toisesta annoksesta, jonka sain torstaina! Kiitos tieteelle tĂ€stĂ€ mahdollisuudesta! Suurempia haittavaikutuksia ei ilmennyt. Pistoskohta tuli kipeĂ€ksi kuten viimeksikin, lisĂ€ksi seuraavana pĂ€ivĂ€nĂ€ oli lihassĂ€rkyĂ€ ja vilunvĂ€reitĂ€. Seuraavana pĂ€ivĂ€nĂ€ ei taas ollut mitÀÀn, joten vĂ€hillĂ€ haitoilla selvittiin 😊

Koronarokotteen kakkosannoksen sain tÀllÀ viikolla JyvÀskylÀssÀ KillerillÀ.

SiinĂ€pĂ€ ajatuksen virtaa ja viime aikojen tekemisiĂ€ pĂ€hkinĂ€nkuoressa. VielĂ€ tĂ€ytyy mainita Maanmittauslaitoksen pyykkijahti, josta kuulin valitettavan myöhÀÀn, mutta joka on vielĂ€ elokuun kĂ€ynnissĂ€! KyseessĂ€ on pilotti, jolla selvitetÀÀn sitĂ€, voidaanko rajapyykkien löytĂ€miseen kĂ€yttÀÀ meidĂ€n tavallisten pulliaisten puhelimia 😊 lĂ€hde siis metsÀÀn etsimÀÀn rajapyykkejĂ€ ja ota niistĂ€ kuva ja paikanna ne sovellukseen pyykkijahti.fi! TĂ€llĂ€ saan itseni hyvin lenkille! 😄

Jos sulla on idea tai toive siitĂ€, mistĂ€ haluaisit mun kirjoittavan, laita kommentti alle tai pistĂ€ viestiĂ€ Instagramissa (@suppatarhablogi)! 😊 Loistavaa paluuta arkeen kaikille, keillĂ€ se on edessĂ€!

Vastaa

TÀytÀ tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisÀÀn:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissĂ€. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissĂ€. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissĂ€. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttÀ palveluun %s

%d bloggaajaa tykkÀÀ tÀstÀ: